Stillasbygging

Stillasbyggerne har tre mål:

  1. Fange opp og følge opp barn og ungdom med psykiske problemer under barneverntjenestens omsorg.

  2. Bidra til at barna i målgruppen får bedre livskvalitet.

  3. Bidra til at samarbeidet mellom barneverntjenesten og deres samarbeidspartnere blir så bra som mulig.

Stillasbygging er en ressursorientert tilnærming der fokuset er barn og unges mål og drømmer, hvilke ressurser som finnes i nettverket og å skape meningsfull aktivitet. Tiltak skal være helhetlige, godt koordinerte og vare over tid, på tvers av kommunegrenser og problematikk. Arbeidet er basert på prinsipper om skreddersøm, fleksibilitet og LEON (laveste effektive omsorgsnivå). Stillasbyggerne bruker konkrete verktøy for samarbeid for å forplikte og legge til rette for at aktørene i stillaset skal ønske å jobbe sammen i tråd med det som er viktig for barnet. De avtaler rammer, retning, roller, regler og hvordan håndtere relasjonelle utfordringer i samarbeidet. 

Visjon

Vår visjon er at alle barn som bor i fosterhjem eller på institusjoner omsorg skal ha så høy livskvalitet som mulig. Stillasbyggerne mener at disse barna fortjener de aller beste, varmeste og klokeste hjelperne. Vi står på barrikadene for å oppnå helhetlig og koordinerte tjenester. Vi mener at alle hjelpere har et felles ansvar for å strekke oss utover eget mandat og tjenestes begrensning, og vi må ofte ut av «boksen» for å tilpasse hjelpen. Vi må aldri gi opp et barn!

 

Hvem vi er

Stillasbyggerne er en ambulant seksjon i avdeling BUP på Akershus universitetssykehus. Seksjonen består av psykologspesialister og barnevernfaglige rådgivere – de kalles stillasbyggere – og bistår kommunale barneverntjenester og institusjoner i Ahus opptaksområde med å lage gode planer for oppfølging av alle barn og ungdom mellom 0-25 år som er under omsorg av barneverntjenesten, inkludert ungdommer på ettervern.

Oversikt over ansatte

Presentation in english
 

Kontakt

For henvendelser Barnevernrettet poliklinikk:

Kontorfaglig/sentralbord

Stillasbyggerne

mobil: 47 76 69 75


Øvrige henvendelser:

Heidi Svendsen Tessand
utviklingsleder

mobil: 476 34 926